Szerintem...

...Jázmin nem fél a Mikulástól. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a mosonmagyaróvári Őzikés óvodába, valamint a debreceni örmény kisebbségi önkormányzat által szervezett ünnepségre ellátogató nagyszakállúnak is vidáman énekelt a mi kis csemeténk. De ne szaladjunk ennyire előre!

2016-12-19 | Szilágyi Anita | 807


Szóval a nagylányommal úgy készültünk a télapó ünnepségekre, hogy rengeteg alkalommal, rengeteg mikulásos dalt énekeltünk. Sőt az oviban Kati és Zsófi néni is előszeretettel tanítgatta apróságunkat a nagy „klasszikusokra.” Persze emellett még levelet is rajzolt magzatunk a Mikulásnak, amit időben postára adtunk. (Azért tudom, hogy mindez időben történt, hiszen a Télapó valóban azokat az ajándékokat hozta gyermekünknek, amikre nagyon vágyott.) Rajzolt Jázminkánk mindenféle szépet és jót az említett levélbe, de leginkább egy Mása és Medvés legóra vágyott. Egy olyanra, amiben csúszda is van. És láss csodát! A nagyszakállú meg is lepte ezzel a mi kislányunkat. De nemcsak a Zsilip utcán járt a Mikulás, hanem az Őzikés ovi Mókusos csoportjának lakóit is megajándékozta. Persze ezeket csak az óvó nénik elmeséléséből tudjuk, de ennek ellenére is nagyon büszkék vagyunk a mi kis apróságunkra. Ugyanis az a hír járta, hogy ugyan minden gyermek szépen énekelt a Mikulás bácsinak, de Jázmin szólózott is, mégpedig a Hull a pelyhest énekelte el egyes- egyedül. Büszke is volt utána magára, hiszen ezért nem csak csomagot kapott a Mikulástól, hanem az óvó nénik is megdicsérték. Így aznap este otthon elárulta nekünk a mi kis magzatunk, hogy ő nagyon szereti ám az óvó néniket!

            Néhány nappal később a debreceni örmény kisebbségi önkormányzat szervezett évzáró, és egyben mikulás ünnepséget, amelyre- jó szokásukhoz hűen- bennünket is meghívtak. Aznap már túl voltunk egy ’alvásnélküli’ délutánon, és egy játszóházas kiruccanáson, ami azt jelenti, hogy majd leragadt a szeme a kislányunknak. Amikor azonban megjelent a Télapó bácsi a terem közepén, akkor egyből felébredt a mi kis Jázminkánk, mert jól tudta, hogy „zsákmányszerzés” van kilátásban. Miután a nagyszakállú egy rövid, ámde annál lényegretörőbb útravalóval látta el a megjelent gyermekeket, minden kicsinek ki kellett vonulnia a Télapóhoz, aki egy-egy csomagot (zsákmányt) nyújtott át nekik. Mikor a mi kislányunkra került a sor, ő megállt a Mikulás előtt, és elkezdte énekelni a már jól begyakorolt, Hull a pelyhest. A nagyszakállúnak (akit egyébként a Jóban Rosszban című sorozat Kis Kovalcsik nevű szereplője, azaz Krizsik Alfonz alakított) ez annyira megtetszett, hogy ölbe kapta Jázmint, és míg a dal tartott, ringatta őt. Eme produkciót a megjelentek tapsa zárta. Hál’ Istennek volt nálunk fényképező, amivel mindezt megörökítettük. Tisztelt Mikulás bácsi! Kedves Művész Úr! Köszönjük szépen ezt a felejthetetlen élményt, ami biztos vagyok benne, hogy adott egy löketet gyermekünknek ahhoz, hogy megszeresse a színpadot, és a szereplést.

            Szóval jól telt el az idei Mikulás ünnepség a mi kis családunkban. Szerencsére - mivel gyermekünk még csak 3 éves - nem hangzottak el olyan kérdések, hogy miért volt nagyobb az ovis Mikulás bácsi, mint az örmények Mikulása? És, hogy miért járt nálunk 3-szor is a Mikulás? Most van egy évem ezen kérdések frappáns, ámde annál átlátszóbb válaszainak  a megalkotására. Legalábbis szerintem.

Szilágyi Anita

Készült: Mosonmagyaróvár, 2016. december 19.
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
103.060    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória