Szerintem...

...a legtöbb apróság imádja a felfordulást. Legalábbis a mi kis Jázminkánk nagyon. Mindez akkor igazolódott be, amikor Debrecenből Mosonmagyaróvárra költöztünk.

2016-12-06 | Szilágyi Anita | 866


Szóval mint arról már korábban írtam, vettünk egy kis lakást a mosonmagyaróvári Lajta folyó partján. A festői szépségű tájba már első alkalommal beleszerelmesedtünk, mindhárman. Igaz Apa és én a tetszetős hely, és a jó levegő miatt kedveltük meg a helyet, míg kislányunknak  a vadkacsák tetszettek meg a legjobban. A vadkacsák, akiket gyermekünk próbált már puffasztott kukoricapehellyel és kavicsokkal megetetni, de ők egyiket sem szeretik. Legközelebb megpróbáljuk kenyérmorzsákkal is... Legalábbis szerintem.

Tehát családunk a múlt héten végérvényesen áthelyezte a székhelyét a nyugat-dunántúli kisvárosba. Nem mondom, hogy egyszerű volt a költözés, de az biztos, hogy a mi kis drágaságunk sokat segített. Amikor a debreceni házunkban elkezdtük a "dobozolást", akkor a hercegnőnk játékaival kezdtük a sort. Kis dobozokba raktuk az apróságokat, amiket nagy dobozokba helyeztünk, és így tovább. Jázminkánk természetesen nem nézte jó szemmel, hogy a kedvenc játékai egyszercsak eltűntek egy-egy doboz, vagy egy zsák mélyére; de megpróbáltuk neki megmagyarázni, hogy két-három nap múlva újra találkozhat velük. Gyermekünk hitte is, meg nem is, amit mondtunk neki. A legjobb az volt az egészben, amikor olyan játékokkal a kezében kezdett el fel s alá rohangálni, amelyekről úgy tudtuk, hogy egyszer már elpakoltuk...Legalábbis Apa szerint.

Mosonmagyaróvárra érkezésünk is emlékezetes marad sokáig, hiszen a lakásba lépésünk után nem sokkal csemeténk szopizni akart. Én bele is huppantam - kislányunkkal az ölemben - az egyetlen szabad fotelbe, szerencsétlenségemre. Ugyanis az ülőalkalmatosság csak ideiglenesen volt összerakva, azaz a közepébe estem Jázminostól együtt...

A következő napokban pedig a cívisvárosból magunkkal hozott dobozokból pakoltunk ki. Gyermekünk ezen munkafolyamatot nem nagyon zavarta, hiszen volt mivel foglalatoskodnia. Jelesül mesefilmeket nézett a számítógépen. Először csak a gépre letöltöttek közül tudott csemegézni, de két nappal később, az internet bekötése után már nagyobb lett a választék. Magzatunkat nem zavarta, hogy körülötte sertepertéltünk, úgy ült le minden esetben a számítógéphez, mint akinek minden dolga el van intézve. Csemeténket az sem idegesítette, hogy 3 nap alatt 5 különböző helye volt a gépnek, attól függően, hogy éppen melyik helyiséget takarítottuk, illetve ürítettük ki.

            Már ide, az új lakásba érkezett meg kislányunkhoz a Mikulás, aki - egyebek mellett -Mása és Medvés legót hozott a mi magzatunknak. Jázmin arca igencsak felderült, amikor észrevette, hogy nemcsak az ő, hanem az Anya és az Apa lábbelije is tele volt finomságokkal. Sőt az Apa cipőjébe - a csokik mellé - téli szalámi is került, amit kislányunknak a "lefejezett Mikulás figura" után feltétlenül meg kellett kóstolnia. Sőt az volt az aznapi vacsorája. Legalábbis Jázmin szerint.

Szilágyi Anita

Készült: Mosonmagyraóvár, 2016. december 05.
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
103.068    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória