Szerintem...

...Jázminkánk igencsak jól vette az akadályokat a mosonmagyaróvári Őzikés óvoda, Mókuska csoportjában, a beszokatás hetén.

2016-11-21 | Szilágyi Anita | 749


Szóval eljött a nagy nap, a november 15-e, az első óvodai nap nagylányunk életében. Előző éjjel magzatunk igen jól aludt, nem úgy, mint én. Én ugyanis szinte egész éjszaka álmatlanul forgolódtam az ágyban, és egyik gondolatom követte a másikat. Nem tudtam ugyanis, hogy fog kislányunk viselkedni egy új közösségben, ahol mindenki vadidegen: a pedagógusok, a gyerekek, no meg a környezet is. Egyszóval féltettem. 15-án délelőtt átléptük hármasban az ovi ajtaját, majd kisvártatva a csoportszoba előtt találtuk magunkat. Az óvó nénik: Kati és Zsófi néni nagy szeretettel fogadták csemeténket, aki a benti ruhába öltözés után egy szempillantás leforgása alatt sietett be a csoporttársaihoz, még puszit is elfelejtett adni nekünk. Így mi Kati nénivel nyugodtan megbeszéltük, hogy hogyan működnek a dolgok a csoportban, illetve, hogy miket kell beszerezni. (Gondolok itt a tornaruhára, ágyneműre, tisztasági csomagra.) A beszélgetésünk alatt Apa próbált belesni a szobába, ahol- elmondása szerint- a mi kis csemeténk éppen egy fiúcskával kezdett el játszani. A temérdek információ megszerzése után Kati néni közölte, hogy nem szükséges ott maradnunk, hanem majd fél tizenkettő körül jöjjünk az ovis nagylányunkért. Így is történt. A következő 2-2,5 óra leteltét Apával együtt izgatottan vártuk, hiszen rendkívül kíváncsiak voltunk gyermekünk ovibeli ténykedésére. Fél tizenkettőkor ismét megérkeztünk az intézménybe, ahol megtudtuk, hogy Jázminka nagyon jól érezte magát, szinte úgy játszott a társaival, mintha már hetekkel ezelőtt ismerte volna őket. Ez nagy-nagy megnyugvást jelentett számunkra, sőt elnézve gyermekünk boldog arcát, ismét konstatáltuk óvodaválasztásunk helyességét. A másnap is hasonló módon telt. Igaz gyermekünk reggel azt mondta, hogy nem szeretne oviba menni, de úgy látszik, hogy ez csak „figyelemelterelés” volt, hiszen aznap is lélekszakadva sietett be a kis társai közé. Sőt ezen az ominózus napon még az ovi által szervezett jótékonysági, karácsonyi vásáron is szétnéztünk, ahol gyermekünk egy télapó figurát, és két hóember-díszt választott magának. A következő napon, - szám szerint a harmadikon - már arról számoltak be az óvó nénik, hogy Jázminka táncolt az egyik csoportbeli kisfiúval, és új szokást honosított meg az apróságok között: jelesül bevezette, hogy mindenki pusziljon meg mindenkit. Zsófi és Kati néni nagyon csodálkoztak, hogy a korábban kissé zárkózottabb gyerekek is követték kislányunk példáját, azaz megpuszilták egymást.

            A legnagyobb eredmény, a WC-be pisilés a negyedik, pénteki napon történt meg, mindannyiunk nagy-nagy örömére. Aznap ugyanis a tornateremben elégítették ki mozgásigényüket az apróságok, ami után csapatostul elmentek a mosdóba, ahol láss csodát: csemeténk belepisilt a WC-be. Pont ezt követően mentünk a nagylányunkért, aki méltán volt büszke magára. A hazaérkezésünk utáni bevásárlás során meg is jutalmazta magát a szívecskés jelű ovis gyermekünk, azaz egy jó kinézetű csoki mikulást választott, amit megérdemelt. Legalábbis szerinte.

Szilágyi Anita

Készült: Debrecen, 2016. november 21.
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
103.068    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória