Szerintem...

...Jázmin imádja a hiper-és a szupermarketekben, illetve a sétálóutcákban felállított, 100, esetleg 200 forinttal működő, beleülős játékokat. Mindet szereti kivétel nélkül, legyen az kalózhajó, repülő, őzgida, esetleg kisautó. A minap Apa szinte vért izzadt, hogy szerezzen egy fém százast, csakhogy legdrágább gyermekünk "Micimackóval utazhasson."

2016-11-06 | Szilágyi Anita | 1177


Szóval a minap ellátogattunk az egyik hipermarketbe azzal a céllal, hogy kislányunk vegye szemügyre az ott kiállított legókat, ahol játszani is lehetett az építőelemekkel. Persze a kiállított tárgyakban csak megfelelő távolságból lehetett gyönyörködni, viszont több helyen is „játszóházat” alakítottak ki a kicsik és a még kisebbek nagy-nagy örömére. Nagylányunk, ahogy meglátta a duplós játszórészt, máris levette a kabátját, sapkáját, cipőjét, és helyet foglalt a kockák és a többi gyerek között. Azonnal épített egy házat, majd keresni kezdte a Mása figurát. Kis időbe telt, míg megértettem Vele, hogy itt nincs duplós Mása figura, hiszen nem otthon vagyunk. Gondolom nem véletlenül nem szerepeltek figurák a játszórészekbe helyezett építőelemek között… Eközben Apa csellel és ármánnyal beszerezte Jázminkánk egyik szülinapi ajándékát. (Tudniillik csemeténk november 13-án lesz 3 éves.) Mire visszajött, magzatunk már meg is unta a legózást. A cipője felvétele után vetett egy röpke pillantást a kockákból felépített Mikulásra, majd odarohant a beleülős játékokhoz. A „kutyás valamibe” azonnal belehuppant, majd pénzt kért tőlünk, hiszen nagyon jól tudja, hogy csak a pénz bedobása után kezd el mozogni a játék. Apa kisvártatva Jázminkánk kezébe adta egyetlen fém százasát, gyermekünk pedig vidáman kutyagolni kezdett. A következő játékot, a repülőgépet éppen csak szemügyre vette csemeténk, amikor meglátta a „Micimackós autót”. Őzike szemeivel esedezve nézett rám, én pedig Apára, én ugyanis otthon felejtettem a tárcámat. Apát sem kellett sokáig győzködni, máris elindult a pénzváltási „csatájára”. Először egy étkezdébe tért be, ahol közölte, hogy venne egy pizza-szeletet, amennyiben kap vissza legalább egy fém százast. Az eladó ezt megígérte, majd amikor a pénz visszaadására került a sor, akkor csak egy papír ötszázast tudott adni a férjemnek. Apa kissé idegesen, és egy szelet pizzával a kezében érkezett meg hozzánk. Így mi Jázminkával asztalhoz ültünk, ettünk, Apa pedig továbbállt, hiszen nem adta fel ilyen könnyen a fém százas beszerzését. Röpke 5 perc múlva Apa egy gömb csokifagyival, 4 darab fém ötvenessel és kissé idegesen tért vissza. Mi Jázminnal tovább falatoztunk, immár desszertünk is volt, Apa pedig végső elkeseredésében beállt a legközelebbi étkezde hosszú sorába, ahol se szó, se beszéd, vásárlás nélkül beváltottak számára két fém ötvenest egy fém százasra. Jókor, mert Apa a tűrőképessége határait feszegette, Jázmin pedig már nagyon be akart ülni Micimackó mellé az izgő-mozgó autóba.

            Így is történt. Jázmin egy jót autózott, ami alatt többször is megsimogatta kedvenc mackóját. Igaz, hogy mindez 100 forint helyett 900 forintba került, de ha azt nézzük, hogy ennyiből meg is tízóraiztunk, akkor nem is volt olyan drága ez a mulatság. Legalábbis szerintem.           

Szilágyi Anita

Készült: Debrecen, 2016. november 7.
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
105.703    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória