Szerintem...

...a legtöbb szülő odafigyel arra, hogy gyermeke egészségesen táplálkozzon. Így vagyunk ezzel mi is. Igaz nem vagyunk az a "minden nap főzünk" típusú család, de azért Jázminkánk kívánsága sokat nyom a latban, akár főzésről, akár étel-rendelésről van szó.

2016-10-23 | Szilágyi Anita | 822


Réges-régen, úgy 3 évvel ezelőtt nem volt kérdés, hogy aznap mi legyen az ebéd vagy a vacsora, hiszen magzatunk akkor még csak, és kizárólag anyatejen élt. A hat hónapos kor betöltése után kezdtünk el mindenféle, jobbnál-jobb falatokat „gyártani” a mi szemünk fényének. Így készítettünk főzelékeket, husikat, azokat turmixoltuk, de valljuk be, nem nagy sikerrel. Csemeténk továbbra is a cicit részesítette előnyben. Így egy idő után meg is untuk a pepecselést, és arra a következtetésre jutottunk a férjemmel egyetértésben, hogy nagyon jó kis babaételeket készítenek a különböző cégek, így rákattantunk, jobban mondva a kislányunk rákkattant a bébiételekre, azokból is az őszibarackos ízesítésűekre. Apropó gyümölcsök, gyermekünk sokáig szinte a szájába sem vette azokat, de mára már eljutottunk a banán szeretetéig, a szőlő és a körte megkóstolásáig, illetve a kertben termett fügéből is csemegézett már csemeténk.

            Miután Jázmint beírattuk a bölcsibe, a táplálkozási szokásai nagymértékben megváltoztak. Ott ugyanis egyre több ételt szeretett meg. De hát közösségben mindenkinek jobb az étvágya… Mint megtudtuk: imádta a bölcsis nutellás palacsintát és a karfiollevest. Persze ha itthon készítettük el ezeket, azokból alig evett valamit. Sőt az áruházakon belüli kóstoltatással is ugyanez a helyzet a mai napig. A minap is bevásároltunk az egyik hipermarketben, amelynek minden szegletében lehetett valami finomat kóstolni. Így voltak müzlik, sajtok, különleges vajkrémmel megkent kifli darabok, sőt még fűszerezett csirkemell is. Gyermekünk a vásárlás ideje alatt jól belakmározott az előbb említett ételekből. Vajas kifliből háromszor, a müzliből kétszer kért. De Hál’ Istennek sehol sem utasítottak vissza, hiába mentünk oda sokadszorra a pulthoz… Nem egyszer előfordult, hogy a megkóstolt termékekből vásároltunk is, itthon azonban ezeket nem eszi meg a mi nagylányunk. Ami nem baj ugyan, mert így mi Apával finom csemegéhez jutunk, de azokat elsősorban nem a magunk, hanem a Jázmin kedvéért szoktuk megvásárolni.

            Amit biztosan szeret magzatunk: az a Mama főztje. Legyen az tészta, gulyásleves, vagy töltött hús, Ibrányból mindig úgy jön haza az egész család, - Jázminkánkkal az élen- hogyha egy hétig nem ennénk, akkor sem lenne semmi bajunk. Ennek anyukám nagyon örül, ezért egy-egy adag fagyasztott ételt is szokott készíteni egyetlen lányunokájának, aki azokat itthon is nagy-nagy étvággyal majszolja.

            Persze vannak úgynevezett „étel-korszakai” is a mi nagylányunknak. Így van, amikor virslit eszik virslivel, előfordulnak olyan hetek, amikor a főtt tésztát részesíti előnyben, akadnak olyan napok, amikor trappista sajton él, de nagyon szereti a grillcsirkét is. Ami pedig a legújabb, hogy szereti a pizzát. Éppen az előbb mentek el Apával pizzáért, hiszen csemeténk sem a tegnap készített sertésragut, sem a ma sütött grillcsirkecombot nem akarta megenni. Egy viszont biztos: akármennyit is eszik majd vacsorára a pizzából, az anyatejcsi még le fog csúszni utána. Legalábbis szerintem.

Szilágyi Anita

Készült: Debrecen, 2016. október 24.
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
103.061    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória