Szerintem...

...igen jól sikerült, és emlékezetes marad Jázminkánk számára az idei gyermeknap, melynek a debreceni Kerekerdő Élménypark volt a helyszíne.

2016-05-29 | Szilágyi Anita | 10124


Már napokkal korábban eldöntöttük Apával, hogy megmutatjuk kislányunknak ezt az „óriás játszóteret”, amiről magzatunkat is tájékoztattuk. Így vasárnap reggel hercegnőnk olyan izgalmi állapotba került, hogy már enni sem akart. Kisebb unszolás után végül benyomott egy banánt, ivott két deci tejet, ami után frissen, fiatalosan elmentünk a Kerekerdőbe. Az említett hely saját parkolóval rendelkezik, így könnyen le tudtuk tenni az autót, majd beálltunk a sorba. Hát mit ne mondjak, elég sokan álltak előttünk. Jázminkánk pedig nem a türelméről híres, így többször is ki akart vonszolni bennünket a sorból, de megmagyaráztuk neki, hogy akkor soha nem fogunk bejutni az élményparkba. A sor hossza ellenére mégiscsak hamar a pénztárhoz értünk, ahol SZÉP kártyával is fizethettünk a belépőjegyekért, amelyekhez fejenként kettő darab 500 Ft értékű kupon is járt. Majd ezután kezdődött el a nap élményekben gazdag része.

Az ugrálóvár

Csemeténk már kora reggel óta csak azt mantrázta, hogy ugrálóvár, ugrálóvár, ugrálóvár..., még el is botlott emiatt reggel a nagyszobában. Így érthető, hogy az élményparkba való bejutás után elsőként az ugrálóvárakat kellett felfedeznünk. Az elsőn, amelyikhez odamentünk, nem sok apróság volt. Odaadtunk a játékot felügyelő úrnak egy kupont, gyorsan levettük Jázminkánk lábáról a szandit, aki némi segítséggel ugyan, de felmászott az ugrófelületre. Kicsit álldogált, majd üldögélt ott egy helyben, aztán lemászott, mondván, hogy a szemben lévő ugráló jobban tetszik neki, ahonnan le is lehet csúszni. Ott a játékot felvigyázó fiatalok nagyon rendesek voltak, nem vettek el tőlünk kupont, hiszen gondolták, hogy gyermekünk 2 és fél évesen még nem fog tudni olyan magasra felmászni és lecsúszni, ami így is történt. Azt viszont megengedték, hogy magzatunk kicsit körbenézzen. Így kisebb nézelődés és hiszti után egy harmadik ugálóvárhoz vezetett utunk. Itt is beváltottam egy kupont, de amilyen gyorsan bement, olyan gyorsan ki is jött apróságunk a várból, amely pedig igazán kicsiknek való volt, hiszen bohóc, Mickey és Donald figura is hívogatta az ugrálni vágyó gyermekeket. A mi kislányunknak azonban nem volt kedve ugrálni, úgy tűnt, mintha félne valamitől, viszont távolról nagyon tetszett neki a nagy és színes létesítmény.

A csúszda

Kisvártatva megtaláltuk a játszótér rengeteget, ahol kicsik és nagyok is kedvükre mászókázhattak, csúszdázhattak. A mi kis tündérkénk nem tudom megmondani hányszor, de az biztos, hogy rettentő sokszor felmászott,  és lecsúszott a kicsiknek való pályán. Ez úgy történt, hogy Apa felügyelte a felmászást, én pedig az érkezést. Egyszer- valószínűleg akkorra már nagyon megsütött a nap- szem elől tévesztettem szemünk fényének a lecsúszását, aki hál’ Istennek pár pillanat múlva előkerült, és vigyorogva rohant Apához… Röpke fél óra után már nemcsak mi, hanem gyermekünk is megunta a csúszdázást, így továbbhaladtunk. Na ez nem jelenti azt, hogy rövidesen ne találtunk volna egy újabb játszóteret, ahol a hinta és a rugós állatka kipróbálása után Jázmin felmászott Apával egy favárba, amelynek a végén egy csőcsúszda kapott helyet. Apa azt mondta, ő nem tud kislányunkkal lecsúszni, mert beszorul, így nekem kellett (volna) feláldoznom magam. A csúszda elején viszont inamba szállt a bátorságom, hiszen nem voltam benne biztos, hogy a kanyargós építménybe nem fogok-e bentragadni.  Így manócskánk, igaz sírva, de csak lecsúszott egyszer… Később az autóban úgy mesélte mindezt, hogy Anya nem mert lecsúszni, és sírt. Vagyis ő volt a legbátrabb hármunk közül. Legalábbis Jázmin szerint.

Mesejelenetek, figurák

A Kerekerdőn belüli sétánk során úton-útfélen különböző mesefigurákba, illetve mesejelenetekbe botlottunk, amelyek igencsak elnyerték könyv-és rajzfilmimádó csemeténk tetszését. Itt ugyanis találkozhatott Bogyóval és Babócával, a Tücsökkel és Hangyával, de a Kisvakond, valamint Mirr-Murr és az ő Csacsija is feltűntek. Továbbá a Hófehérke és a hét törpe, a Holle anyó vagy a Jancsi és Juliska mesék egy-egy jelenetét is megcsodáltuk. (Apának leginkább az tetszett, amikor Hófehérke megetetett egy őzet…) A legtöbb időt természetesen gyermekünk jelenlegi kedvencénél, Bogyó és Babócánál töltöttük, akiknek még szélforgójuk is volt.

Vizes élmények

Szerettünk volna vízibiciklizni, de mivel rengetegen voltak, kihagytuk ezt az élményt. Megcsodáltuk viszont a tutajos pályának helyet adó hajót, sőt egy szárazföldre vetett vízibiciklibe is beleülhetett a mi szemünk fénye. Igaz ott már két kisfiú játszott, de voltak annyira rendesek, hogy megengedték Jázminnak, hogy kipróbálja a szerkezetet, aminek a mi nagylányunk tagadhatatlanul örült.

Pónik és még sok minden más

Szerettük volna hercegnőnkkel megsimogatni a pónikat, de nem érzett hozzá elég kedvet, így inkább fagyiztunk egyet. Legalábbis Jázmin és én. A jeges csoda nyalogatása közben pedig egy háromtagú zenekart hallgattunk, amelynek tagjai akkor éppen a Boldog születésnapot, és a Micimackó című dalokat adták elő mindannyiunk legnagyobb örömére. Más kísérőrendezvények is voltak az élményparkban a gyermeknap tiszteletére, például Micimackó barátja Tigris, és Tom, a macska is sétálgatott a tömegben, így bárki fényképezkedhetett velük. A tigrist még csak hátulról sem akarta megszemlélni gyermekünk, viszont az óriáscicához odamerészkedett, és hagyta magát neki megsimogatni, amit fényképen is megörökítettem.

            Röpke 3 óra eltelte után, - ami ebben a kánikulában legalább 6-nak tűnt- próbáltuk csemeténket a kijárat felé vezetni, aki azonban résen volt, és mindenáron szeretett volna még csúszdázni. Mi viszont - rutinos szülőkként - egy kis nyalókával eltereltük a figyelmét, így sikerült hiszti nélkül hazajönnünk. A wirtschaft mindannyiunkat kellemesen kifárasztott. Jázminkánkat olyannyira, hogy e sorok írásakor éppen a 3. órába lépett alvásügyileg. Legalábbis szerintem.

Szilágyi Anita

Készült: Debrecen, 2016. május 30.

 
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
103.048    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória