Mi van akkor, ha egy ellenőrzéskor olyan adatot kérnek, amit nem ad meg a rendszer?

Nagyon fontos, hogy amilyen adatokat berögzítettünk egy ügyviteli rendszerbe, azokat ne csak 100%-ban, hanem minimum 110%-ban kapjuk vissza, azaz olyan plusz információkat is kinyerjünk, amiket papíron csak napok alatt lehetne kiszámolni, a program pedig egy kattintással elénk teszi.

2015-05-06 | GNSoft | 884


Minden ügyviteli rendszer rendelkezik úgynevezett beégetett listákkal, tehát a kötelezően, vagy jogszabály által megkövetelt információkat néhány kattintással előállíthatjuk.

Ezen felül a rendszerek néha egyedi listákat is elő tudnak állítani, melyekben kiválasztott adatmezőket lehet megjeleníteni, beállított összesítésekkel, rendezésekkel, egyedi címmel. Más kérdés, hogy ezeket a listákat mindig be kell állítani, vagy egy lista profilba el is lehet menteni, és legközelebb úgy lehet lekérni, mintha a rendszer beépített szolgáltatása lenne? Természetesen a lista paraméterek mentését értjük ez alatt, és nem a lista mentett állapotát, hogy legközelebb az aktualizált adathalmazra futhasson le a lista.

Sokszor szükség lehet még különféle diagramokra, pl. a beszámoló színesítéséhez, vagy prezentációk készítéséhez, illetve a tendenciák és főbb mutatók vizuális ábrázolásához.

További kérdés, hogy a rendszer tudja-e a listákat exportálni külső programokba, pl. Excel táblázatkezelőbe, vagy Word szövegszerkesztőbe? Esetleg PDF állományt előállít-e? Netán a listákat közvetlenül el tudja-e küldeni emailben? ...esetleg konvertált állapotban tudja-e mellékelni a listát, azaz pl. PDF állományként küldjük, hogy ne tudják könnyen átszerkeszteni?

Mindenképpen nézzünk utána, mit tud a rendszerünk, mert nagyban megkönnyítheti ez életünket, ha a főnökünk egy egyedi listát szeretne tegnapra az email címére, vagy az ellenőrzés alatt olyan adatokat szeretnének megtudni az ellenőrök, amiknek az előállításához napok kellenek!

--------------------------------

A GNSoft saját terméke a ProDiuS Integrált Rendszer. A rendszer alapszolgáltatásai közé tartozik a beépített listák és diagramok mellett az egyedi listák készítése, egyedi űrlapok készítése és egyedi diagramok készítése. Az egyedi listák később is egy kattintással előhívhatók és lefuttathatók az aktuális adattartalomra. Minden lista, a beépítettek és az egyediek is exportálhatók külső táblázatkezelőbe, szövegszerkesztőbe, készíthetők belólük PDF állományok, továbbá elküldhetők emailben is. http://gnsoft.hu/prodius.php
Címkék: lista egyedi kimutatás diagram export email
Vissza a többi bejegyzéshez
16.036    10    2

Számos kérdés és probléma merül fel, mikor általában az ügyvitelről van szó. Ebben a blogban minden kényes témára sort kerítünk.

Kövess a Facebook-on is!