Szerintem...

…előbb-utóbb valamennyi kisgyermekes szülő elmegy vendégségbe a gyerkőccel. Eleinte csak a közeli családtagokhoz, később pedig a barátokat is meglátogatják gyerekestül együtt. Persze ez utóbbi kicsit más, mert azért csak nem otthon van a gyerek, de hogy valójában hogyan is történt ez a mi kis családunkban?

2015-03-23 | Szilágyi Anita | 500


A napokban meghívást kaptunk egy baráti pártól, Zolitól és Szanditól, hogy tegyük tiszteletünket Náluk. Ekkor egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett. Hiszen örültünk mi a meghívásnak, de rögtön adódott a kérdés, hogy vajon Jázmin hogy viseli majd ezt az egészet? Jól fog-e viselkedni, nem lesz-e nyűgös, nem fogja-e az egész lakást a feje tetejére állítani? Hogy mindezt megelőzzük, a vendégeskedés előtt néhány napig folyton mondogattuk Neki, hogy jól kell viselkedni, mert Ő már nagylány, nem szabad semmit összetörni, stb. Majd eljött a nagy nap. Igyekeztem csemeténket időben megebédeltetni, időben elaltatni, de kislányunk olyan izgalmi állapotban volt a vendégség miatt, hogy a szokásostól jóval később tudott elaludni. Így egy órával később érkeztünk meg Zoliékhoz, amit persze jeleztem Nekik előtte telefonon, és szerencsére nem haragudtak meg, mert hát ugye mindent elnéznek a gyerek miatt.

Szóval megérkeztünk, Jázmint leöltöztettük, aki nagyon hamar megismerkedett az új környezettel, és Szandi nénivel is közeli barátságba került, miután kapott Tőle egy doboz kinder csokit. Ez a kapcsolat csak tovább mélyült, amikor Szandi néni nemcsak megengedte a kislányunknak, hogy a függöny alatt bujkáljon, hanem Ő maga is el kezdett bújócskázni Jázminnal. Sőt később barátságuk még nagyobb mélységet ért el, amikor Szandi néni gyümölcsös joghurttal is megkínálta csemeténket. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a tévét is bekapcsolta Neki, aminek az lett a vége, hogy gyermekünk az orrát a Szandi néni orrához dörgölte…

Közben Zoli bácsi azon tüsténkedett, hogy bennünket jóllakasson, hiszen ötféle pizzával készült. A vacsora elkészítése és elfogyasztása után Zoli bácsi úgy vélte, hogy Neki is közelebbi kapcsolatba kellene kerülnie gyermekünkkel. Nem utolsósorban azért, mert hivatalosak vagyunk az ifjú pár júliusi esküvőjére, így nem lenne hátrányos, ha addig még jobban „összemelegednének” Jázminnal. Zoli bácsi első kezdeményezései - amikor csak úgy meg akarta ölelgetni kislányunkat- sikertelennek bizonyultak, majd amikor magzatunk felfedezett egy felmosónyelet, akkor elszabadult a pokol! Zoli bácsi táncolt a nyéllel, ami kislányunknak annyira tetszett, hogy hangosan nevetett, majd Ő is odament a „rúdhoz”, ahol szinte szabályos rúdtáncot járt, persze Zoli bácsi segítségével. De ezzel nem ért véget a barátságuk, hiszen előkerült Zoli bácsiék laptopja is, amely szintén nagyon lekötötte gyermekünk figyelmét. Nem utolsósorban azért, mert már így 16 hónaposan is monitorfüggő, hiszen naponta 3-szor kell rajta gyerekdalokat és meséket néznünk. Szóval a laptop is megtette a hatását, így kislányunk immár nemcsak Szandi nénivel, hanem Zoli bácsival is komoly barátságba került. Képzeljék! Jázmin elbúcsúzáskor még azt is megengedte, hogy Zoli bácsi adja rá a pulcsiját, meg a cipőjét! Sőt mindeközben még puszit is nyomott gyermekünk a házigazda arcára.

Szóval félelmeink alaptalannak bizonyultak, kislányunk jól érezte magát, sőt kenyérre kente a vendéglátóinkat. Legalábbis szerintem.  

                                                                                                                    Szilágyi Anita

2015. március 23.Címkék: baba mama
Vissza a többi bejegyzéshez
103.049    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória