Szerintem...

…minden szülő igyekszik hasznos ajándékot venni csemetéjének egy-egy jeles nap alkalmával. Mi is hasonlóképen cselekedtünk kislányunk névnapjának ünneplésekor, hiszen - néhány apróság mellett - egy beszélő papagájjal és egy szülőkormányos triciklivel ajándékoztuk meg magzatunkat, február 24-én.

2015-03-09 | Szilágyi Anita | 468


A plüss-papagáj érdekessége, hogy minden kimondott szavunkat visszamondja kétszer, miközben szárnyát emelgeti és még a csőrét is kinyitja. Jázminnak ez annyira tetszett, hogy hangos nevetés közepette lefeküdt a franciaágyra, és úgy viselkedett, mint a moziban. Azaz csodálkozva és vidáman szemlélte, ahogy Anya és Apa a papagájnak mond valamit, amit az az „izé” megismételt. Nem titkolt célunk volt ezzel a „szerkezettel” gyermekünk szókincsének bővítése. Hál’ Istennek számításainkat siker koronázta, hiszen azóta minden nap elővesszük Pít-et (így neveztük el a papagájt), és ha még új szót nem is tanult gyermekünk, de az eddigi néhány szavas szókincsét egyre érthetőbben osztja meg a világgal, de legalábbis Píttel.

Persze nemcsak a papagáj, hanem a tricikli is nagy sikernek örvendett. Először is körbejárta kislányunk az újdonsült járgányt, majd egyből felismerve a funkcióját, bekéredzkedett az ülésbe. Ezt követte a tricikli kormányán lévő kutyafejjel való ismerkedés. Hiszen ez a kutyus egy gombnyomásra a fülét csóválja, míg egy másik gomb megérintését követően ugató éneklésbe kezd. Na de a szoba kicsinek bizonyult a tricikli kipróbálásához, ezért hamar felöltöztünk, és mivel napsütéses februári délutánunk volt, az utcán is felavattuk az ajándékot. Jázmin nagyon örült ennek, sőt már az udvaron hangosan vigyorgott, hiszen a tricikli megóvta őt kutyáink felugrálásától, viszont kellő közelségbe került ebeinkhez, ami már hetek óta egyik legfőbb vágya volt csemeténknek. Szóval közel egy órát csatangoltunk a környéken a triciklivel, és közben elhagytuk gyermekünk egyik cipellőjét. Történt ugyanis, hogy bár van lábtartó a triciklin, csemeténk úgy gondolta, hogy arra csak a bal lábát helyezi rá, a jobbat pedig kilógatja belőle. Meg is lett az eredménye, hiszen elhagytuk a jobb cipőcskét, amit egy idős, kedves bácsi hozott utánunk. Még jó, hogy a bácsi épp arra sétált…

Persze azóta már számtalan helyre „jött velünk” a tricikli. Képzeljék el, még a hipermarketekbe is beengednek vele, ami azért is jó, mert így bár közel van Jázmin a termékekhez, mégsem tudja azokat lerámolni. Az eddigi legemlékezetesebb tricikli-túránk a napokban történt. Gondoltunk egyet az egyik délutánon, és elindultunk Jázminnal a szokásos útvonalon az új járgánnyal. Gyermekünk akkor nem volt olyan vidám, mint máskor, ha kiruccanunk, de ezt a komorságot annak tudtuk be, hogy éppen az örlőfogai jönnek. Épphogy elindultunk, magzatunk úgy döntött, hogy ő inkább kiszáll, és ölben „utazik” tovább. Majd ebből az utazási formából is hamar elege lett, és a saját lábán indult tovább, csakhogy nem abba az irányba, amerre mi szerettük volna. A közelben elhaladó autók sofőrjeinek tekintetében látszott, hogy együttéreznek velünk... Csakhogy ekkor már az eső is cseperegni kezdett, így elindultunk hazafelé. Apa Jázminnal az ölében, én a triciklit tolva, és esernyőt tartva a fejünk felé közeledtünk a házunkhoz. Illetve közeledtünk volna, hiszen gyermekünk megijedt az esernyőtől, így inkább hisztizni kezdett. Bár nem csodálom az ijedelmét, hiszen az ernyőmről, amit egyszínűnek vásároltam, az első használatkor kiderült, hogy bordó helyett a szivárvány színeiben pompázik. Vagyis az első felhúzáskor én is megijedtem tőle, nemhogy a kislányom! Szóval nagy nehezen hazaértünk röpke 700 méteres túránkról, és miután otthon a szobában leültünk, Apa csak annyit mondott: „ - Úgy érzem magam, mint aki elgyalogolt Józsáig.” (Ez egy a lakóhelyünktől 7 km-re lévő debreceni településrész.) „Alsó-vagy Felsőjózsára?” – kérdeztem. Mire Apa a szemüvege felett kicsit átnézve, a szemöldökét összeráncolva csak ennyit mondott: „-Szerinted?”

                                                                                                                    Szilágyi Anita

2015. március 9.Címkék: baba mama
Vissza a többi bejegyzéshez
103.044    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória