Mikka és Makka

Már a nevét is megtanultam ennek a két fránya jószágnak. Mikka és Makka. Mikka volt a kisebb, lány szaga volt. A nagyobbik pedig a Makka, fiú lehetett, ő kedvesebbnek tűnt, de akkor is csak MACSKA volt!

2015-01-27 | Gál Norbert | 574


Ők se nagyon bírhatták az én társaságomat, gazdáim vissza is fogták őket. Nem akartam én bántani egyiket sem, csak megszaglásztam őket. Fújtak, próbáltak karmolni, pedig én csak ismerkedtem. Kénytelen voltam megismerkedni velük, hiszen egy helyen kellett élnünk.

Mikor elengedték gazdáim a macskákat, jól megkergettem őket, bizonyítva, hogy én azért feljebb állok a falkabéli ranglétrán. Ők futottak, meg felkapaszkodtak a fára, pedig milyen jó lett volna, ha nagyobb az a kert és tovább kergethetem őket. Látszott, hogy macskák, feladták, és a magasból néztek rám, fújva és szemeikkel szikrákat szórva. Hiába no, egy kutya nem mászik fára és nem is lenne illendő, még ha tudna is. Így inkább visszaszaladtam gazdáimhoz, akik lassan az eszembe vésették velem a következő szót: NEM.

A NEM azt jelentette, hogy amit éppen akkor vígan műveltem, az nekik nem tetszett és abba kellett hagynom. Jó, legyen így, hiszen ők az erősebbek, így végrehajtottam kérésüket, bármilyen nehezemre esett. A férfi gazdát tekintettem inkább falkavezérnek, az ő hangja erősebb és tekintélyt parancsolóbb volt. A nő gazdámat inkább velem egy szinten állónak éreztem (na jó, egy „kicsit” feljebb állónak), vele kapcsolatban többet megengedtem magamnak. Szívesebben játszottam vele, hiszen Ő sokszor engedte.

Fentiekből következtethet a Tisztelt Ember Olvasó (a továbbiakban: TEO), hogy akkor, így NEM bántottam a nyavalyás macsekokat, pedig legszívesebben körbe-körbe kergettem volna őket.

Azért, amikor nem látták gazdáim, kicsit mindig kergetőztem a két szikraszóróval… Továbbá mancsoltam is őket, meg kicsit ugráltam is rájuk… vagy rajtuk? Nem nagyon, csak éppen amennyi akkor és ott jólesett.
Címkék: macska
Vissza a többi bejegyzéshez
14.319    10    3

Történetek egy magyar vizsla mindennapjaiból

Kövess a Facebook-on is!