Gazdáim

Helyesbítek. Három gazdám volt. Egy férfi gazda, egy nő gazda és egy nagymama gazda.

2015-01-26 | Gál Norbert | 613


Már érkezésünk estéjén bemutattak neki. Kis növésű, nem fiatal, de azért kedves, bár igaz, ez az első estén nem nagyon látszott.

Csak úgy tűnt, mintha félne tőlem. Pedig már az első, új otthonomban ért reggelen is próbáltam kedves lenni és felugrálni rá, de többi gazdám nem hagyta, visszafogtak. Jó, beletörődtem, de csak egyelőre. Legközelebb újra próbálkozom majd az ugrálással, hátha bejön. Tőlem nem kell félni, én egy kedves kis vizsla vagyok, aki mindig is szerette az embereket, sosem adott okot félelemre. De nincs gond, majd betörjük a nagymamát. Ő is szeretni fog!

Nő gazdám nagyon kedves volt velem. Eléggé ki kellett hoznom a sodrából, hogy kiabáljon velem. Rá sokszor felugráltam, pedig ő se mindig szerette. Nem baj, azért nála lehetett próbálkozni, legalábbis így éreztem. A simogatása viszont mindig nagyon jól esett, volt olyan, mikor elaludtam tőle.

Kedves simogatása volt férfi gazdámnak is, ám kezdettől fogva kicsit durvább eszközöket alkalmazott a normál simogatás mellett. Megragadta grabancomat, meg szorongatta mancsomat, ütögette a hátamat és oldalamat… De ennek ellenére kedvesnek tűnt.  Valószínűleg csak játszott velem. Befogadott a falkájába.

A lényegi falka négy tagból állt… Nem! Sajnos, hat tagból, illetve nem is: négyből és két fél tagból… Én nem nagyon szerettem a macskákat, de gazdáim annál inkább és sokat simogatták, meg becézgették mindkettőt, ezért kénytelen voltam elviselni őket…

De mindig, mindent megtettem azért, hogy velem többet foglalkozzanak…

Aztán megismertem gazdáim családjait is, beazonosítottam őket, a megjelenésük gyakoriságából és egymáshoz való viszonyukból.

Látogattak minket gyerekek is, igaz, mindig felnőttek társaságában. Aranyos mindegyik, mindig szófogadó voltam, örültek annak, hogy kimegyek a házamból, meg bemegyek a házamba, attól függően, hogy kihívtak, vagy beküldtek. Én meg örültem az örömüknek.

Jöttek hozzánk még sokan, de ritkábban, így őket nem tartottam olyan fontosnak. Szépen, gondosan megugattam őket, aztán később már őket sem, lássák, hogy ismerek mindenkit. Szégyellem, de sokszor pisiltem is nekik, remélem tudták, hogy az mindig örömpisi volt.

Szóval voltunk jó néhányan, jó nagy falka volt a miénk. Tetszett itt nekem nagyon!
Címkék: gazdi
Vissza a többi bejegyzéshez
14.319    10    3

Történetek egy magyar vizsla mindennapjaiból

Kövess a Facebook-on is!