Ez a promóciós sáv belépés után nem jelenik meg

Tiramisu tojásmentes krémmel

hozzávalók / 4 adag A tiramisuhoz 2 dl feketekávé 2 ek cukor 1 dl tej 200 g babapiskóta 4 ek cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint) A krémhez 250 g mascarpone (csökkentett zsírtartalmú) 1 tasak karamellás pudingpor 5 dl tej (lehet gabona is) 4 ek cukor

2016-12-14 | Wittmann Adrienn | 113


elkészítés

  1. Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel.
  2. Megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje).
  3. Ha a puding kihűlt, csomómentesen elkeverjük benne a mascarpone-t.
  4. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban, és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban.
  5. A krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. Azűrőbe kanalazzuk a kakaóport, és végighintjük az első sor krémet.
  7. A második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat, és szorosan lerakjuk.
  8. A krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát.
  9. A felső réteget is megszórjuk kakaóval.
  10. Hűtőbe tesszük néhány órára összeállni



Címkék: olaszhét-finom
Vissza a többi bejegyzéshez