Calzone recept

hozzávalók / 2 adag A pizzatésztához 250 g finomliszt 0.5 ek só 150 ml víz 0.5 teáskanál cukor 3.5 g instant élesztő 1.5 ek napraforgó olaj A töltelékhez 160 g tonhalkonzerv 10 dkg mozzarella (2 golyó) 5 dkg fekete olajbogyó 3 közepes db paradicsom

2016-12-14 | Wittmann Adrienn | 354


elkészítés

  1. A pizzatésztát elkészítjük az itt leírtak szerint.
  2. Két bucira osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.
  3. A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk (egyik felüket szabadon hagyjuk, ezt hajtjuk majd vissza a megpakolt felére).
  4. Erre jön a lecsöpögtetett, villával kissé szétszedett tonhal. Rászórjuk a felkarikázott olajbogyókat és rátépkedjük a mozzarellát.
  5. Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15 percre. Közben ellenőrizzük néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.Címkék: olaszhét-finom
Vissza a többi bejegyzéshez
38.460    1

Kedves ínyencek és enni szeretők! Ebben a blogomban a valaha volt legfinomabb recepteket fogom veletek megosztani. Jó szórakozást kívánok a receptekhez mazsolázásához!