Ez a promóciós sáv belépés után nem jelenik meg

Villámgyors lasagne recept

hozzávalók / 6 adag 250 g barilla lasagne tészta (főzés nélküli) 600 g hámozott, kockázott paradicsom 5 dl tej 400 g darált marhahús 5 dkg vaj 3 ek liszt 200 g parmezán 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió 5 levél bazsalikom só bors 3 babérlevél 2-2 ek olívaolaj

2016-12-14 | Wittmann Adrienn | 104


elkészítés

  1. A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük.
  2. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
  3. A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig pöfögtetjük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot.
  4. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
  6. Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt.
  7. Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát (barilla).
  8. Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.



Címkék: olaszhét-finom
Vissza a többi bejegyzéshez