Ez a promóciós sáv belépés után nem jelenik meg

Tejszínes carbonara spagetti recept

hozzávalók / 4 adag A tésztához 50 dkg spagetti tészta 3 l víz 1 teáskanál só A mártáshoz 25 dkg bacon (vagy főtt császárhús) 2 db tojássárgája 4 dl főzőtejszín 3 gerezd fokhagyma 7 dkg parmezán sajt 1 ek vaj 2 ek olívaolaj só ízlés szerint bors ízlés szerint

2016-12-14 | Wittmann Adrienn | 93


elkészítés

  1. A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk.
  2. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe.
  3. Eközben egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját, a tejszínt, borsot, kevés sót - figyeljünk oda, ha sós sonkát használunk, akkor ezt ne sózzuk meg, majd belereszeljük a sajt kb. 2/3-át, és végül belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Amikor megfőtt a tészta, alig lecsepegtetve visszatesszük az edénybe, amiben főtt, nyakon öntjük a keverékkel, ráöntjük a megpirult szalonnát, és természetesen a kisült zsírocskát, összerottyantjuk, és már tálalható is.
  5. Tálaláskor a megmaradt parmezánt ráreszeljük, és sok-sok frissen őrölt borsot teszünk rá.



Címkék: olaszhét-finom
Vissza a többi bejegyzéshez