Ischler (Isler)

Csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong. I. Ferenc József császár kedves süteménye volt, melyet pihenéskor, Bad Ischl-ben készítettek először számára, és amelyet mindig szívesen fogyasztott. Az ember azt gondolná, hogy az isler készítésnél egyszerűbb dolog nincs a földön, ennek ellenére a világ még annyi ehetetlen islert nem látott, amennyit manapság Magyarországon kapni... Ez pedig itt egy isteni finom házi isler recept! :)

2016-11-30 | Wittmann Adrienn | 395


Hozzávalók

5  darabhoz

A tésztához

A töltéshez

  • feketeribizli dzsem
  • málna dzsem

A bevonathoz

 

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.

2

Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!

Ischler (Isler) recept képekkel 23. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 24. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 25. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 26. fázisfotó

3

Ezután hűtőben pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre.

Ischler (Isler) recept képekkel 27. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 28. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 29. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 30. fázisfotó

4

Végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!

Ischler (Isler) recept képekkel 31. fázisfotó

5

Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemmet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.

Ischler (Isler) recept képekkel 33. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 34. fázisfotó

6

Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.

Ischler (Isler) recept képekkel 35. fázisfotó

7

Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a szilikonos papírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!

Ischler (Isler) recept képekkel 36. fázisfotó

Ischler (Isler) recept képekkel 37. fázisfotó

8

A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.

Ischler (Isler) recept képekkel 38. fázisfotó
Címkék: isler-isteni-finom
Vissza a többi bejegyzéshez
38.766    1

Kedves ínyencek és enni szeretők! Ebben a blogomban a valaha volt legfinomabb recepteket fogom veletek megosztani. Jó szórakozást kívánok a receptekhez mazsolázásához!