Szerintem...

...minden kisgyerekes szülő számára ismerős az a helyzet, amikor csemetéje elkezd rajongani egy-egy rajzfilmfiguráért. És minden negyedévben másért. Jázminkánk jelenleg a sokadik Bogyó és Babócás korszakát éli.

2016-06-19 | Szilágyi Anita | 866


Magzatunk első éves szülinapja környékén fedezte fel a csigafiú és a katicalány történeteit. Akkor egy részt imádott nagyon, mégpedig „A barátság címűt”. Abban is azért a jelenetért rajongott leginkább, amikor a Bogyó és Babóca által ráncigált cseresznyéből kibújik a dühös Kukac. Olyannyira tetszett neki ez a rész, hogy az első szülinapjára kapott csokitortán is Bartos Erika mesehősei elevenedtek meg. Ez a BB-s fanatizmus úgy két-három hónapig tartott, míg kislányunk fel nem fedezte a Mása és a Medve című orosz animációs filmet.

            Ez egy olyan mese-sorozat, amely a felnőtteket is megnevetteti. Kis drágánk három hónapig csak ezt a mesét volt hajlandó nézni, ráadásul eredeti orosz szinkronnal. Imádja azt a részt, amikor Mása kását főz, de nagyon kacagtatónak tartja azt az epizódot is, amikor Mása olyan sok édességet eszik, hogy elromlik tőle a foga… Természetesen tavaly a Mikulás is odafigyelt gyermekünk rajongásának a tárgyára, így a Télapótól Mása és Medve figurákat kapott a mi kislányunk, amiket máig nagy becsben tart. A minap például a Medve fejére rakta Jázminkánk, a fiókból előkotort téli sapkáját…

Néhány hónappal később új mesére talált hercegnőnk, így reggeltől estig Caillou-t (francia kisfiú) kellett nézni. Igaz, hogy nagyon kedves történetekről van szó, de néha inkább ok nélkül kimentem a konyhába, csakhogy ne hallgassam meg még egyszer az Emma cukorbetegsége című részt… Persze, nem vagyok én ünneprontó, amit az is bizonyít, hogy amikor az interneten felfedeztem a Caillou házikója elnevezésű játékot, azonnal beszereztem magzatomnak. Igaz, hogy a fent nevezett szerkezetet legalább két és fél órámba telt összerakni, de megérte, mert Jázminkám mosolya mindent megér.

Néhány hónappal később újabb rajzfilm vetette ki hálóját bölcsis nagylányukra, mégpedig a Peppa malac kalandjai. Szintén éjt-nappallá téve volt képes Peppáék kalandjait nézni a mi kis csemeténk. A nyugodt mesefilm-nézéshez azonban Peppa plüssök is dukálnak, így beszereztük hercegnőnknek a malac család valamennyi tagjának képmását, plüssfigura formájában. Azt követően kizárólag csak a 4 plüss malaccal az ölében volt hajlandó Peppát nézni…

Néhány hete pedig újra Bogyó és Babóca rajongásba kezdett a nagylányunk. Ez azért nem volt nehéz, mert időközben beszereztem neki néhány BB-s könyvet, kapott már BB-s matricákat, sőt matricagyűjtő albumot is. Gyermekünk mostani rajongása minden eddiginél erősebb. Ez azt jelenti, hogy esténként csakis Bogyó és Babócás történetet mesélhetek neki lefekvéskor. A számítógép előtt pedig naponta minimum másfél órát tud egyhuzamban ülni, amennyiben elindítjuk a mozifilmként is bemutatott BB-s történeteket, a youtube-on.

A minap pedig még az a megtiszteltetés is ért bennünket, hogy ellátogathattunk a KEDDshop budapesti üzletébe. („Ez egy olyan varázslatos hely, ahol nemcsak Bogyó és Babóca mesekönyvekkel, hanem plüssbabákkal, gyerekruhákkal, társasjátékokkal, DVD-kkel, naptárakkal, matricagyűjtőkkel, matricákkal, lufikkal is várjuk a gyerkőcöket és szüleiket.”) Történt ugyanis, hogy a KEDDshop facebook játékán egy vásárlási utalvánnyal lettem gazdagabb. Így,- amikor Budapesten jártunk kis családommal - betértünk a Frankel Leó úti üzletbe, mondván, hogy Jázminkánk majd választ magának egy Bogyó vagy Babócás plüsst. Majdnem így is történt. Bementünk, ahol csemeténknek földbe gyökerezett a lába, a szája pedig tátva maradt a látványtól. Voltak ott szebbnél-szebb portékák, amiket kislányunk többször megcsodált. Felment a lépcsőn is, ahol újabb érdekesség tárult elé, nevezetesen Bogyó, Babóca és Baltazár háza, amelyek be voltak rendezve, és ahová a kicsik be is mehetnek… Nagy volt az öröm, hogy ő leülhetett az említett rajzfilmhősök házában! Az eladó hölgyek pedig kedvesen, és mosolyogva konstatálták gyermekünk örömét, akik legalább annyira biztosak voltak a Bogyó és Babóca plüss vásárlásában, mint mi Apával. Miután Jázminkánk töviről-hegyire végigméregette a Bartos Erika mesék főszereplőinek házait, úgy döntött, hogy végre választ valamit magának. Odament a plüssöket tartalmazó állványhoz, és leemelte róla Pocoyo-t (kék ruhás kisfiú) és barátját Pato-t (kacsa). Azt hiszem nyáron újabb mese lesz a kedvenc...

Így jelenlegi számításaim szerint úgy ősz elején kell ismét Budapesten, a Frankel Leó út 13. szám alatti üzletbe betérnünk, vagy akár a KEDDshop webáruházban is megrendelhetjük plüss formájában Bogyót és Babócát. Legalábbis szerintem.

Szilágyi Anita

Készült: Debrecen, 2016. június 20.

 
Címkék: baba mamakategória
Vissza a többi bejegyzéshez
91.310    1529    6    4

Jázmin kislányom életének főbb történései és csínytevései

Népszerű címkék

baba | mama | mamakategória