A találmányok szerepe az emberi civilizáció történetében III.

Minden találmány mögött komoly munka van, gyakran egy életnyi befektetett idő és pénz, amíg a nagy ötlettől eljut a megvalósításig, de amint megvalósul, az emberiség mindennapjait és jövőjét változtatja meg.

2015-05-13 | Molnár Béla | 449


A csendes-óceáni csatáktól a mélytengeri olajfúrótornyokig

A kutatások és befektetések után az új műszaki megoldások hatékonyabbá teszik az ipart, a termelést – versenyelőnyhöz juttatva egyeseket másokkal szemben. Vagy egy technikai újítás éppen a háborúkban dönt el csatákat és segíti elő a konfliktusok lezárását. A B-29-es amerikai bombázónak és a Mexikói-öbölben található mélytengeri fúrótonyoknak látszólag semmi köze egymáshoz. Pedig van. A történelmet változtatták meg.

Címkék: automatikusrendszer B29superfortress EMV EnolaGay GeneralMotors központitűzvezérlőrendszer műszakimegoldás PerDido technikaiújítás tűzvezérlőrendszer versenyelőny
Vissza a többi bejegyzéshez
22.494    11    2

Mindig van egy ötlet, ami sok mindent megváltoztat, gyakran nem kevesebbet, mint magát a történelmet. Egy merész gondolat, új találmányok, váratlan felfedezések – látszólag semmi közük egymáshoz, mégis, a végén egy ok-okozati láncolat rajzolódik ki előttünk. Ez pedig nem más, mint a technikai fejlődés. Csodálkozunk ezen, pedig éppen ma is folytatódik. Ki tudja vajon, hány feltaláló álmodik, gondolkodik, próbál alkotni valami újat, merészet? Miként folytatódik tovább a történelem?