Megoldások a kékhalálra és számítógép összeomlásokra

Egy olyan témát választottunk az Ügyvitel Blog bevezető bejegyzésének, ami talán a legfontosabb, amikor számítógépes ügyvitelről, ügyviteli szoftverekről van szó.

2015-05-06 | GNSoft | 797


Mit sem ér manapság egy szoftver és a benne lévő adatok, ha nincs biztonsági mentésünk és egy számítógép összeomlásnál minden elveszik.

A biztonsági mentés lényege, hogy mindenképpen a számítógép meghajtóin kívüli, külső meghajtóra (DVD lemezre, vagy külső winchesterre) történjenek, mert a számítógép problémája esetén sérülhetnek a meghajtók is.

Nagyon fontos, hogy az egyszerű flash meghajtók (pendrive-ok) használatát mellőzzük, mert nem biztonságos az adattárolásuk, és kritikus adatok esetén nem bízhatunk meg bennük 100%-ban.

Három megoldás is létezik gyógyírként:

  1. Az operációs rendszer saját szolgáltatásaként állítunk be biztonsági mentéseket, melyek adott időközönként automatikusan végbemennek. Pl. Windows7 esetén ezt könnyű megtenni, a Start menü Karbantartás almenüjében, ezen belül pedig a Biztonsági mentés és visszaállítás pontban kérhetünk a számítógép bármelyik meghajtójáról, vagy annak meghatározott mappájáról biztonsági másolatot. Fontos, hogy a második lépésben az Én választom ki opció legyen kiválasztva, mert ekkor lehet megadni mappákat, a Windows választja ki opció minden bizonnyal nem fog mentést készíteni egy ügyviteli rendszer állományairól. Beállítható továbbá a rendszeres mentés ütemezése is. Amennyiben esetleg visszaállításra kerülne sor, kérje rendszergazdája segítségét, mert a mentés óta eltelt idő adatainak visszaállíthatóságát is meg kell vizsgálni.
  2. A számítógépes rendszer távoli rendszerként, a felhőben fut és az adatok is ott kerülnek tárolásra. Sok szoftvercég biztosít ilyen szolgáltatást rendszere mellé.
  3. Maga az ügyviteli rendszer készít biztonsági mentést, vagy automatikusan, vagy manuálisan elindítva.

Bármelyik verziót választjuk is, adataink fokozott biztonságban lesznek és mi lenne fontosabb, mikor az a kérdés, hogy újra kell-e rögzíteni az elmúlt év összes adatát vagy sem?

--------------------------------

A GNSoft saját terméke a ProDiuS Integrált Rendszer. A rendszer alapszolgáltatásai közé tartozik a biztonsági mentések készítése, amelyet manuálisan is elindíthatnak ügyfeleink, de automatikus mentések is beállíthatók. Akár optikai meghajtóra (DVD) is indíthatók mentések, melyek pár kattintással elkészíthetők. www.gnsoft.hu/prodius.php

A GNSoft kiegészítő szolgáltatásként felhőszolgáltatást is biztosít a ProDiuS rendszer futtatására, amennyiben érdekli, keresse fel az alábbi weboldalt: www.felhougyvitel.hu

A felhőben üzemeltetett ProDiuS rendszer az Interneten keresztül, bármikor és bárhonnan elérhető. Amennyiben az ügyfél számítógépe elromlik, egy másik számítógépről ugyanott folytatható a munka, semminemű adatvesztés nem történik még ebben az esetben sem. A felhőben tárolt adatokra garanciát vállal a GNSoft.
Címkék: mentés felhő
Vissza a többi bejegyzéshez
13.986    10    2

Számos kérdés és probléma merül fel, mikor általában az ügyvitelről van szó. Ebben a blogban minden kényes témára sort kerítünk.

Kövess a Facebook-on is!